Efter et år med Corona: Er der noget værre end døden?

Mere end noget andet kom 2020 til at stå i coronaens tegn.

Det, der begyndte som “noget, der foregår i Kina” kom pludselig til at fylde alt. Ingen har været uberørt af coronaen uanset, om de har været smittet eller ej.

De nuværende høje døds- og indlæggelsestal vidner om, at også begyndelsen af 2021 står i coronaens tegn. Men der er lys forude, får vi at vide, for nu er der kommet en vaccine og flere er undervejs.

Vaccinen kan gøre rigtig meget godt

Ingen bør underkende, hvor ødelæggende coronaen egentlig er for et så velorganiseret samfund som det danske.

Derfor bør alle også hilse vaccinen velkommen.

På grund af vaccinerne kan vi forhåbentlig snart få bugt med det store pres, der ligger på landets intensivafdelinger, sådan at ingen skal lide eller dø unødigt af hverken covid-19 eller nogen anden sygdom på grund af et for stort pres på sundhedsvæsnet.

Vaccine-håb er et menneskeligt håb

Men der er alligevel et men.

For vaccinen kan rigtig nok være en stor hjælp rent menneskeligt, men coronaen har også endnu engang afsløret, hvor meget vi som nation klynger os til livet.

Vi lever for det gode liv her og nu, og derfor sætter vi alt ind på at redde livet.

Som kristne vil vi selvfølgelig også gerne være med til at sikre velstand for det land, vi lever i, men vi klynger os ikke til dette liv, sådan at alt står og falder med vores velstand, vores helbred og vores opfattelse af det gode liv.

For der er noget, der er værre end at dø.

Der er noget, der er værre end ikke at få opfyldt sine drømme her i livet. Der er noget, der er værre end ikke at have et godt helbred, et rigt socialt liv, fester, forbrug og fri bevægelighed.

Håbet om en verden uden sygdom overhovedet

Det er værre ikke at have det evige liv. Det håb, som Bibelen selv fortæller om skal opfyldes, når Jesus kommer igen i herlighed og nyskaber jorden.

Fra den dag skal der aldrig mere være sygdom, smitte, lidelse og død. Fra den dag skal der altid være fest, frihed og fred.

Et håb, der er værd at leve og dø for

Dét håb holder en kristen kørende også i en tid, hvor verden omkring ham er i stor forandring.

Dét håb er værd at leve og dø for, og i lyset af det håb er vaccinen mindre vigtig. For ja – den kan redde mange menneskers liv her og nu, men den kan ikke redde deres liv på sigt.

Derfor driver vi international mission i 2021 også. Derfor lever vi som tydelige kristne i det nabolag og i den hverdag, hvor vi er sat. Derfor vidner vi frit og gerne om det håb, der er stærkere end selv håbet om en snarlig befrielse fra coronaen.

 

Indlægget er oprindeligt bragt som blogindlæg på dlm.dk

Blogindlæg på TilLiv.dk afspejler ikke nødvendigvis redaktionens synspunkter.

Del:

Del på twitter
Twitter
Del på facebook
Facebook
Relaterede artikler