Fem idéer til sommerlæsningen

Mangler du idéer til, hvad du skal læse i sommerferien? Frygt ej, her kommer fem anbefalinger med lidt til hver smag.

Frygt ikke (2011) af Max Lucado

 Frygt for ikke at betyde noget. Frygt for at skuffe Gud. Frygten for at løbe tør. Frygt for livets afslutning. Frygten for verdensomspændende katastrofer. Disse er nogle af kapiteloverskrifterne i bogen, der altså beskæftiger sig med frygtens mange ansigter. Og selvom det er sommer, solen skinner, og hyldeblomstsaften er kold, kan frygten og bekymringerne sagtens snige sig ind. Forfatteren behandler dog emnet med en god portion humor og sit kendte, anekdotiske sprog – uden at emnet bagatelliseres. Der er mange nedslag i udvalgte bibelvers, og dermed bliver det tydeligt, at det ikke er noget nyt at være bange. Tværtimod ved Gud, at vi har nemt ved at frygte, og derfor forsikrer han os gennem Bibelen om sin tilstedeværelse og almagt. Også når der er meget at frygte.

Frygt ikke er 240 sider og kan købes på lohse.dk.

Ud af saltbøssen (1985) og Salt (2023) af Rebecca M. Pippert

Hvis du interesserer dig bare en lille smule for evangelisation og endnu ikke har læst Ud af saltbøssen, er det nu, du skal i gang. Forfatteren beskriver nogle af sine mange møder med ikke-troende, og der er god inspiration at hente til, hvordan man kan være et vidne i en sekulariseret verden. Det kræver dog, som titlen antyder, at man kommer ud af saltbøssen, den trygge kristne boble, og det har Rebecca Pippert et væld af gode råd til.

Hvis du allerede har læst bogen, kan du fortsætte med efterfølgeren Salt, der udkom på dansk i 2023, næsten 40 år efter Ud af saltbøssen. For meget har ændret sig i verden, og hvordan formidler vi evangeliet i vores tid, når budskabet er det samme, men samfundet er i forandring?

Ud af saltbøssen er 167 sider og kan købes brugt.

Salt er 256 sider og kan købes på lohse.dk.

Aldrig uden håb (2006) af J. I. Packer og Carolyn Nystrom

Bogens undertitel ”Hvordan Gud handler med og bruger ufuldkomne mennesker” er anbefaling nok i sig selv. Kapitlerne er fordelt på otte mere eller mindre fremtrædende personer i Bibelen såsom Samson, Nehemias, Martha og Manoas kone. Personerne har alle det til fælles, at Gud bruger dem, selvom de ikke er perfekte, og deres kampe og sejre er relaterbare også for et menneske i det 21. århundrede. Hvis man ønsker at gå i dybden med stoffet, er der efter hvert kapitel nogle ideer til bibelstudie og vejledning til bøn og personlig refleksion.

Bogen er 182 sider og kan købes brugt.

Hvor flodkrebsene synger 2018 af Delia Owens

I romanen møder vi pigen Kya, der vokser op langt ude i marsken i North Carolina i 1950’erne. Hendes mor og søskende forlader hjemmet, mens hun er lille, og hun lades alene tilbage med sin voldelige far. Da han også forsvinder, har hun kun marskens dyr og planter som selskab. Hendes liv er præget af dyb ensomhed og en stærk forbundethed med naturen – men da hun pludselig er hovedmistænkt i en drabssag, vendes alting på hovedet.

Jeg har sjældent læst en bog med så smukke og levende naturbeskrivelser, og det er dét, der berettiger dens plads på listen. Det er ikke en kristen bog, men man bliver grebet af skaberværkets skønhed og forunderlighed. Plottet er originalt, fortællingen er gribende, og sproget er letlæst. Romanen blev desuden filmatiseret i 2022 og fik flotte anmeldelser.

Bogen er 374 sider og kan købes på gyldendal.dk.

Del:

Twitter
Facebook
Relaterede artikler