How to læse Bibelen på et år…

Det er lige tiden til ambitiøse livsstilsprojekter - bedre kost, mere motion eller at få læst mere i Bibelen. Mange kender dog nok også udfordringerne ved at få dem implementeret i hverdagen. Rygraden er som en regnorm, viljen holder ikke længe, og hurtigt er vi tilbage i de gamle rutiner.

Efter jeg havde set Tilliv’s nye projekt og opfordring til at læse Bibelen på et år, tænkte jeg, at det måtte være nu, at jeg fik læst Bibelen fra ende til anden. Derfor startede jeg med højt humør 1. januar med at få printet vejledningen ud, og der var stor motivation og vilje for endelig at komme i gang med læsning… Men overraskende nok (eller måske ikke så overraskende igen) lå Bibelen lukket og slukket på natbordet de første par dage.

Derfor vil jeg her komme med en kort opfordring og nogle praktiske råd til at få bibellæsning systemlagt og forhåbentlig en naturlig del af hverdagen. Det er nok hverken den første eller sidste opfordring, du har læst eller hørt, og mange af rådene har jeg også tyvstjålet fra andre. Dette er måske bare den første pointe! Der er ikke en kvikguide til et lykkeligt og let liv med bibellæsning, og det vil måske ofte føles som en pligt eller en ting man skal hanke op i sig selv for at få gjort. Dette kan være overraskende, når Netflix og Facebook falder os så naturligt, men vi må også erkende, at vi bliver modarbejdet i vores læsning. Djævelen ønsker ikke, at vi skal søge Gud, og hvor er det mere oplagt at bremse os, end der hvor vi finder ham lettest – i hans eget ord.

Praktiske råd

Struktur er noget af det bedste for den menneskelige hjerne. Det kan lyde kedeligt, men det er ofte det, der virker. Derfor er det vigtigt for at få indarbejdet en god vane, at man læser på samme tid og sted i løbet af flere uger. Det kan være som det første eller sidste i løbet af en dag, mens man spiser morgenmad eller mens man cykler/køre bil (Og nej, vi mennesker kan ikke multitaske, og derfor ikke køre bil og læse i Bibelen på samme tid, men bibelen findes i 2021 også på lydbog).

Noget der måske virker endnu bedre end struktur er en påmindelse. Dette kan være en notifikation på telefonen hver dag, det kan være Bibelen ligger på hovedpuden, så man ikke kan gå i seng uden at fjerne den, eller måske bedste af alt en sms fra en ven, eller et spørgsmål fra ens ægtefælle om man nu har fået læst i dag.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt at understrege, at det ikke er et nederlag hvis det glipper en gang eller 2. Tilliv’s læseplan er så smart at søndag er fridag, hvilket vil sige, at man kan indhente det forsømte for den forgangne uge. Her en uges tid inde i det nye år er det lykkedes mig at indhente læseplanen. Jeg kan dog ikke sige mig fri for, om målsætningen måske bliver revurderet i løbet af de næste par måneder, men om vi så får læst bibelen på 1, 2, 4 eller 10 år, så er det vigtigste ikke antal krydser på læseplanen, men at vi søger Gud igennem bøn, bibellæsning og menighedens fællesskab. Her er rutiner og vaner essentielle for det daglige andagtsliv.

God læselyst!

(Er der nogle, der mangler en læsemakker? Det gør jeg! I kan skrive til andreasrahbek95(a)gmail.com, ved interesse. Hvis der er flere interesserede kan jeg formidle kontakt.)

Blogindlæg på TilLiv.dk afspejler ikke nødvendigvis redaktionens synspunkter.

Del:

Del på twitter
Twitter
Del på facebook
Facebook
Relaterede artikler