Hvad ser du mest frem til på den nye jord?

Jeg blev stillet spørgsmålet: ”Hvad ser du mest frem til ved den nye jord?” Det har fået mig til at standse op og reflektere.

Min mand, Filip, skal snart til Berlin med min far og mine brødre (-Jeps, jeg blev ikke inviteret med 😉). Hvis jeg spørger ham, er jeg ret sikker på, at han hurtigt vil kunne nævne de første fire-fem ting, som han glæder sig til.

Jeg er startet på en form for bibelstudiehæfte, som hedder ’Hverdag i evangeliets kraft’, sammen med nogle andre kvinder. Som en del af den første samling skulle vi alle skrive vores troshistorie ned på forhånd, så vi kunne dele den med hinanden. Bogen har en række spørgsmål, som kan bruges til inspiration til, hvad troshistorien kan indeholde. Det sidste spørgsmål lyder: ”Hvad ser du mest frem til på den nye jord?”

Det spørgsmål har jeg gået og tænkt lidt over efterfølgende. Da jeg læste spørgsmålet, følte jeg egentlig, at tanker om himlen var lidt langt væk i min bevidsthed, og det gik op for mig, at jeg nok egentlig ikke ser frem til det på samme måde, som man f.eks. kan glæde sig til en anden nærtstående begivenhed, som et bryllup, en rejse til Berlin eller lignende. Det, tror jeg i og for sig, er naturligt, men samtidig tror jeg dog også, at det er sundt at give det lidt plads i tankerne, både fordi det giver glæde og håb, men også fordi det kaster evighedsperspektiv indover det liv, jeg lever her og nu.

Hvad glæder jeg mig så til ved Den nye jord?

(Læsevejledning: Jeg har simpelthen haft lyst til at markere, understrege og kursivere samtlige ord i det følgende afsnit, fordi jeg så gerne vil have at du, der læser det, ikke bare læser upåvirket hen over det, og så scroller videre i et nyhedsfeed, men at du læser det langsomt. Prøv at fjerne klichebrillerne og tænk på, hvor vildt, det vi har i vente, egentlig er).

Jeg glæder mig til:

 • at alle kroppe skal være raske uden sygdomme, uden smerter.
 • at møde Jesus og se hans ubetingede kærlighed til mig, se hans navlemærker og forstå, hvor stort et offer han bragte for mig. Alt sammen uden at Satan kan bringe tvivl og forvirring.
 • at aldrig mere fristes, såre nogen og begå synd igen.
 • at alle relationer vil være sunde og ukomplicerede.
 • at være helt ubekymret, sorgløs og fri.
 • at ingen skygge nogensinde lægger sig over nogen glæde eller lykke.
 • at møde dem, som er gået foran til himlen, både mennesker, jeg har kendt her på jorden, slægtninge, jeg aldrig nåede at møde, men også bibelske personer, som f.eks. dronning Esther, historiske personer og kristne, som har været vidnesbyrd for mig, selvom jeg aldrig har mødt dem, f.eks. Lina Sandell 😉
 • at have en vedvarende følelse af ubeskrivelig lykke. Der kommer ikke til at være ende på glæden.
 • at menneskers øjne vil udstråle glæde og fred, og der skal ikke ses smerte i dem.
 • at der sikkert (forestiller jeg mig) er den smukkeste natur og de smukkeste solnedgange på den nye jord.
 • at være udhvilet og kunne løbe uden at blive træt.

Listen kan blive ved og ved. Jeg vil opfordre dig til at stille dig selv det samme spørgsmål og evt. skrive svarene ned. Kom også gerne med tilføjelser på FB eller Instagram.

”I skal juble med en uudsigelig, forklaret glæde, når I kommer frem til troens mål, jeres sjæles frelse”.
– 1 Pet 1,8

Musikanbefaling

Sange, der giver mig himmellængsel:

 • Ja engang mine øjne skal
 • Jeg har hørt om en stad i det høje
 • Hjemme i himlen
 • I can only imagine – Mercyme
 • One day – Matt Redman

Blogindlæg på TilLiv.dk afspejler ikke nødvendigvis redaktionens synspunkter.

Del:

Del på twitter
Twitter
Del på facebook
Facebook
Relaterede artikler