Jeg skal ikke frelse verden

I denne lettelse kan jeg nu åbne mine knyttede hænder og hjerte, så jeg kan rumme medfølelsen.

Jeg har perioder hvor jeg slet ikke ser nyheder, fordi jeg føler mig overvældet af de mange indtryk af verdens barske realiteter. Jeg oplever ofte en form for handlingslammelse over at få kendskab til så mange svære og komplekse problematikker i vores verden. Samtidig møder jeg på mit job mennesker som er præget at mange uforståeligt, svære ting; psykiske lidelser, svigt og at mennesker har mistet troen på, at de har noget at tilbyde sig selv og omverden. Her kan jeg heller ikke egenhændigt redde mennesker væk fra deres livssituation. Men hvordan reder jeg mig selv ud af den håbløshed, der rammer når jeg føler jeg ingen kontrol har over min omverden? Det er nok blevet desto vigtigere for mig at indse, hvad mit ansvar er og hvad jeg kan tage ind over mig, i mødet med mennesker. Hvis jeg uforvarent kaster mig mentalt ind i disse menneskers svære livssituationer, drukner jeg. Men der er en grænse for hvad jeg har ansvar for.

Gud har ansvaret for hans mennesker og hans verden.

Jeg forstår ikke alt det svære, men Gud kender hvert enkelt af de mennesker jeg møder og har dem i sin hånd. Han kender virkelig hver enkelt og ved hvad deres hjerters dybeste længsler er – ligesom han kender mine. Jeg vil gerne have kontrol over tingene.

Men det er ikke mig der skal frelse verden, det er Jesus. Når jeg bliver mindet om denne sandhed, mærker jeg en lettelse i mig selv: Hvor er det godt, at jeg ikke skal have kontrollen, for det er dér min håbløshed dukker op – jeg kan jo netop mærke min magtesløshed.

I denne lettelse kan jeg nu åbne mine knyttede hænder og hjerte, så jeg kan rumme medfølelsen – og hvile i, at jeg kun skal lægge én brik i puslespillet på et menneskes vej mod heling, og mod Gud. Gud kan se det fulde billede, og min éne brik består i at vise medmenneskelighed, omsorg og ordentlighed i dette møde. Og så får jeg med mellemrum lov til at se mennesker, der blomstrer op, eller at de blot har følt sig set.

Jeg ved ikke hvordan dine forpligtelser i livet er, og hvornår du møder dine medmennesker. Men måske det også kan være en lille lettelse for dig, at det er Jesus der skal frelse verden, og ikke dig.

Blogindlæg på TilLiv.dk afspejler ikke nødvendigvis redaktionens synspunkter.

Del:

Twitter
Facebook