Midtvejsstatus på bibellæsningen

Sommeren er efterhånden endelige kommet til landet og for mange af os nærmer sommerferien sig. Hermed nærmer vi os også juli og dermed halvvejs i 2021. Året kan huskes for mange ting, men det er også året, hvor Tilliv satte fokus på bibellæsningen, med en læseplan for at læse Bibelen på et år.

Jeg hoppede med fra start og vil her midtvejsevaluere lidt. I starten af året lavede jeg et lille skriv om, hvordan man kunne skabe de optimale forhold for at få læst. Konklusionen var kort fortalt: struktur, påmindelser og evt. en læsemakker (hele indlægget kan læses her). Trods gode hensigter og egentlig de rigtige værktøjer må jeg dog også erkende, at jeg hænger i med det yderste af neglene.

Her er lige et par erfaringer jeg vil dele:

Strukturen er alt afgørende. Kort sagt: samme tid, samme sted. Det er helt sikkert i disse perioder jeg har kunne følge bedst med, når jeg vidste, at selvfølgelig læste jeg i Bibelen før sengetid eller efter aftensmad. Derudover har det for mig hjulpet at min kone (indsæt selv: rumbo, ægtefælle, læsemakker), hvis muligt, også læste i samme periode. Så var det noget vi delte og havde fastlagt, og man blev ikke så let forstyrret eller fristet af en masse andet.

Opgivelsens hurtige indtog. Jeg er blevet overrasket over, hvor hurtigt lysten til at kaste håndklædet i ringen er kommet. Hvis jeg blot har misset et par dage, kommer tanken hurtigt om, at jeg aldrig indhenter dette, og så kan det også være lige meget. Derfor har jeg været glad for de ”læsefrie søndage”, hvor jeg så netop har kunne indhente igen.
Ellers har jeg anvendt at springe frem til dags dato og så følge kalenderen derfra. Hvorefter man senere kan læse de dage, man sprang over. Jeg har bare lært, at datoerne er vigtige for at få læst og ikke have følelsen af altid at være ”bagud”.
Hvis man derudover har nogle gode fridage heri ferien, hvor man ikke lige ved, hvad man skal give sig til, kan det jo også passende bruges til at indhente lidt.
Dog har jeg dog også selv oplevet at fx en ferie, eller andre dage hvor rutinerne er anderledes, kan gøre det ekstra vanskeligt at få læst, da ens struktur bliver udfordret. Her kan det være, at man kan læse lidt foran eller i hvert fald være opmærksom på ikke at falde helt ud af rytmen.

Der er selvfølgelig mange forskellige måder at gribe læsningen an på! Læseplanen kan også læses over 2 eller 4 år, hvis dette er mere overkommeligt. Jeg vil dog bare anbefale at hænge i! Det er Guds ord givet på en meget struktureret måde, og jeg har igennem det snart sidste ½ år læst helt nye sider i min bibel. Det er altså fantastisk! Særligt har jeg haft glæde af selv at læse flere af børnebibelshistorierne, som man har fået fortalt som barn.

Og til dig som ikke kom med pr. 1/1, så kom med pr. 1/7 og få den sidste halvdel af denne fantastiske bog med! God bibellæselyst!

Blogindlæg på TilLiv.dk afspejler ikke nødvendigvis redaktionens synspunkter.

Del:

Del på twitter
Twitter
Del på facebook
Facebook
Relaterede artikler