Tema: Advent

Hvorfor fejrer vi advent? Advent kommer af udtrykket "Adventus Domini", som betyder "Herrens komme". Hvordan kom(mer) Jesus, og hvad betyder det for vores højtid? Det stiller vi på Til Liv skarpt på over de næste uger.

I adventstiden ser vi frem imod Jesu andet komme, men hvorfor er det noget at se frem til? Lars Jensen giver et godt bud i sin artikel. Han begrundet det bl.a. med, at “Det betyder, at du ikke kan forvente for meget af livet på den nye jord. For uanset hvad du måtte have af glæde i det her liv, så kommer det til at blive overgået med længder i evigheden…”

Når du i løbet af december får sat lidt ekstra tid af, så vil vi opfordre dig til at læse vores “long read” artikel om emnet skrevet af Mikkel Vigilius. Mikkel skriver fx: “I adventstiden vender vi os til Gud i bønnen om, at vi må erfare hans Ånds gerning i vore hjerter – til tro på Jesus og vished om frelse ved ham.”

Nogle gange kan vi i stedet undre os over, hvorfor Jesus lader vente på sig. Hvorfor er han ikke allerede kommet tilbage, og hvordan skal vi leve i ventetiden? Disse spørgsmål dykker Henrik Nymann ned i, når han prædiker over 2 Pet 3,8-12.

Andreas Rahbek har skrevet et blogindlæg om, hvad adventen bl.a. betyder for ham. “Der er meget, som kan få mig til at tvivle på Gud. Da må jeg søge trøst i hans ord og se, hvilke store løfter han har opfyldt.
Her kan adventen måske være en anledning til at dykke ned i, hvilke løfter han har lovet dig?”

Ester Jensen har gjort sin en tilsvarende refleksion over adventtidens betydning. “For mig er hele efteråret én lang advent… Jesus kom til os midt i mørket, og det gør han stadigvæk. Det håb har jeg brug for at holde fast i, når det er et vådt og trist efterår – uanset om dette efterår forstås bogstaveligt eller som en metafor.”

Afspil undervisning

Gem lydfil

Del:

Twitter
Facebook