Tema: Nådegaver i det 21. århundrede

Nådegaver er et "hot topic" blandt mange unge kristne. Vi stiller skarpt på hvad Bibelen siger og hvordan det er relevant i det 21. århundrede.

I artiklen “Nådegavernes ABC” giver teologistuderende Anders Landkildehus en introduktion til nådegaver. Det handler om spørgsmålene: Hvad siger Bibelen om hvad en nådegave er, hvem der får dem og hvorfor? Hvordan finder jeg min nådegaver? Til sidst reflekteres der over nådegaver i en perfekthedskultur, hvor Anders bl.a. skriver: “Vi skal droppe idealet om det perfekte. At passe en opgave og dermed tjene med sin nådegave har fællesskabet for øje og er ikke en platform for min egen performance. Det er et spørgsmål om at udføre den opgave, Gud giver, efter sin bedste evne, som Gud også giver.”

Når vi har set på hvad Bibelen siger om nådegaver, rejser der sig et naturligt spørgsmål: Giver Gud de samme nådegaver i dag, som han gjorde på NT’s tid? Spørgsmålet er relevant, for det kan måske virke til at “gassen er gået lidt af ballonen” – som om det ekstraordinære er udfaset. Bibelskolelærer Mikkel Vigilius giver et svar i denne korte undervisningsvideo.

Måske kender du til at snakke om nådegaver med en gruppe kristne venner? Det er der også andre, der har gjort. Bl.a. podcastgruppen “set nedefra”, som i dette afsnit zoomer ind på nådegaver. Du inviteres indenfor til en ærlig samtale mellem gode venner, hvor der gives plads til de svære spørgsmål.

Afsnittes findes ved at klikke her: “set nedefra” – Sæson 1 – Episode 4.

Afspil undervisning

Gem lydfil

Del:

Twitter
Facebook