Tema: Pris Herren – med lovsang!

Bibelen opfordrer os ofte til at prise Herren. Lovprisningen tager i dag jævnligt form som lovsang. Men hvad er lovsang? Kan lovsang blive for poppet? Og hvordan kan man lede lovsang på en kyndig måde? Dyk ned i dette tema om lovsang på TilLiv.dk over de næste dage.

Hvad har “godgørenhed og gavmildhed” med lovsang at gøre? Lars Frederiksen forklarer, hvordan “håndens lovsang er en uadskillelig del af hjertets og mundens lovsang. Som ben på en trebenet skammel, der vælter, hvis det ene fjernes!” Læs med, når han giver et holistisk indblik i hvad lovsang er, og hvorfor lovsang ikke kan reduceres til en god aften med lækkert musik og løftede hænder.


 

Musikgenre har ofte været til diskussion blandt kristne. Desværre har det ofte foregået på en uhensigtsmæssigt måde. Anders Philipps skriver derfor: “Det må ikke være vores smag der styrer vores lovsang, for det er ikke for vores skyld vi lovsynger, men for Guds æres skyld. Når det er sagt, så er musik en stor del af manges identitet. Hvis der ikke er plads til ens musiksmag i kirken, er der så plads til dem? Kritik af den musikstil man tilhører, direkte eller indirekte, kan let opfattes som kritik af en selv.”


 

Lovsangslederen er kommet i fokus. Og det med rette da det er en indflydelsesrig tjeneste. Nogle steder går man så vidt, at man kalder det en “lovsangs-præst”/”worship-pastor”. Det får Ulrik Buch til at række et kald til lovsangslederne: “Der, hvor lovsangsleder og menighedsleder er mere optaget at Guds navn og ære end af egen anseelse, vil menigheden blive ledt i lovsang og tilbedelse og møde Gud, vores skaber, og Kristus, vores frelser.”

 

Afspil undervisning

Gem lydfil

Del:

Twitter
Facebook