Tema: Singleliv – fest eller fiasko?

Derfor skal en mand forlade sin mor og far og binde sig til sin hustru, og de to skal blive et kød... Men hvad så, hvis man ikke har fundet en? Eller ikke har lyst til at finde en? Eller har valgt ikke at finde en? På TilLiv.dk vil vi sætte fokus på temaet "Singleliv - fest eller fiasko?"

Cølibat:

Hvad er “cølibat”? Vælger man selv at leve i cølibat? Hvilke fordele har et liv i cølibat? Olof Edsinger skriver bl.a: “Cølibatet kan ud fra en kristen forståelse beskrives som et bekræftet singleskab. Det er et ønske eller et kald til at leve uden hverken tilfældige eller langvarige seksuelle relationer, og dermed også leve uden det familieliv, som kan blive frugten af et ægteskab.”

En daters bekendelser:

Hvad er dating? Hvorfor dater vi? Hvordan gør vi det bedst? Hvilke erfaringer har en nu gift mand fra tiden som “datende single”? Samuel Vigilius Kjøller-Hansen svarer bl.a.: “Jeg tror faktisk, at vi uden at tænke over det risikerer at følge Tinders regelbog for, hvad der kendetegner en attraktiv kæreste. Det er måske noget af forklaringen på at der ikke dates så meget i de kristne sammenhænge, jeg har været en del af. Vi vil nemlig gerne tjekke en masse bokse af ved den anden, inden vi er klar til at lære den anden persons karakter, hjerte og tro at kende. Måske vi skulle prøve at vende det lidt på hovedet?”

Samtale om singleliv

Bliver singlelivet talt for meget op i kristne kredse? Er vi for kræsne, når vi skal finde en at dele livet med? Kan en gift mand overhovedet udtale sig om singler og dating? Læs med i en samtale mellem Anders Landkildehus (ung & single) og Peter Rask (gift familiefar & præst). Peter siger bl.a: “Noget af denne kræsenhed, tror jeg, er en påvirkning fra vores tid, hvor vi i søgningen efter en kæreste venter på ”fortryllelsens øjeblik”, hvor gnisten bare er der med det samme. Men hvis man venter på det øjeblik, så kan man nemt komme til at vente forgæves.”

Singleliv og ensomhed

Er man ensom, bare fordi man er single? Eller kan man godt være gift eller have en kæreste og være ensom? Med andre ord: Kan vi sætte singleliv og ensomhed på en matematisk formel. Det tror Louise Høgild Pedersen ikke. Læs hvorfor og reflektér med hende om singleliv og ensomheden. Det er værd at læse for både singler og de som har kæreste eller er gift. Louise skriver blandt andet: “Jeg kender følelsen, jeg kender knuden i maven og tårerne, som kan synes ustoppelige. Men skyldes det, at jeg endnu ikke er gået fra ental til flertal, at jeg er mig og ikke et vi? Det er jeg ikke uden videre overbevist om.”

Afspil undervisning

Gem lydfil

Del:

Twitter
Facebook