13. DECEMBER – tvivl

Årets julekalender fra Dansk Bibel-Institut. Skrevet af studerende og ansatte.

Statistikkerne viser, at julen er højtiden, hvor flest danskere går i kirke. Mange danskere føler et pludseligt indskud af tro, for juletiden er en slags kanal, hvor en lille bæk af tro kan løbe ind i et ellers ikketroende hjerte. Måske derfor kan julen også opleves som en tvivlsforstærker! Når alle andre oplever en flig af tro, oplever jeg en flig af mørket.

Det er ikke underligt, for det er store ting, kristendommen påstår i julen. Gud blev menneske. Født af en jomfru. Faktisk var det så bemærkelsesværdigt, at folk i den tidligste kirke kæmpede med at forklare det. Var det bare nonsens?

Også i Bibelen er juleevangeliet omgærdet af tvivl. Prøv selv at læse efter! Pointen er nok, at når Gud griber ind i historiens gang, kalder det på tro og fremkalder ofte tvivl. Derfor er julen en tvivlsforstærker, for det er svært at tro på julens budskab. Men det har altid været sådan, og det har aldrig udelukket de tvivlende fra at knæle ned ved krybben og tilbede barnet i ydmyg uforstand og intens taknemmelighed. Jeg, en tvivler, vil også knæle i år. Vil du knæle med?

Michael Agerbo Mørch, underviser

 

Følg med i Dansk Bibel-Instituts julekalender her på TilLiv.dk. I andagtsstykkerne gribes fat i julens stemninger og følelser, og de sættes i forbindelse med det, som julen handler om.

Dansk Bibel-Institut ønsker at give en faglig bibeltro uddannelse og dannelse, sådan at evangeliet om Jesus Kristus forkyndes for mennesker.

No items found

Del:

Twitter
Facebook
Relaterede artikler