18. DECEMBER – sorg

Årets julekalender fra Dansk Bibel-Institut. Skrevet af studerende og ansatte.

De fleste kender nok til det at miste én, man elsker. Det gør ondt! Sorgen følger med over tid i ens hverdag, og savnet kan til tider overvælde en med mørke skyer, der tynger eller giver svære følelser.

I juletiden savner jeg særligt min far. Jeg tænker på, hvad han ville have gjort, hvis han var med, og jeg fyldes med indre uro over, at han ikke er her fysisk mere til at fejre julen med os. Sorgen kan få mine ord til at blive få, og jeg kan blive frustreret og græde over småting.

Men det giver mig en særlig trøst i juletiden, at vi fejrer Jesu fødsel. For Jesus kender min sorg og mit savn. Han blev født som et sårbart, grædende barn, og så kan jeg også tillade mig både at sørge og glædes på samme tid – selv juleaften.
Jesus kommer til mig med medfølelse og håb, og selvom jeg ikke altid kan holde fast i det håb, så trøster det mig, at Gud holder fast i mig og minder mig om, at der er født mig en frelser. Jesus viser mig vejen frem en dag ad gangen, og han bringer nyt liv frem af sit ord og sine løfter.
Jeg er taknemmelig over alt det, min far gav.

Elise Bang, stud.theol.

 

Følg med i Dansk Bibel-Instituts julekalender her på TilLiv.dk. I andagtsstykkerne gribes fat i julens stemninger og følelser, og de sættes i forbindelse med det, som julen handler om.

Dansk Bibel-Institut ønsker at give en faglig bibeltro uddannelse og dannelse, sådan at evangeliet om Jesus Kristus forkyndes for mennesker.

No items found

Del:

Twitter
Facebook
Relaterede artikler