19. DECEMBER – træthed

Årets julekalender fra Dansk Bibel-Institut. Skrevet af studerende og ansatte.

Juledagene nærmer sig. Vi har travlt med skole og arbejde. Der skal handles mad, de sidste gaver skal købes og hjemmet skal gøres rent, inden vi får besøg. Der er et utal af ting, man skal holde styr på. Julen bliver let en byrde i form af de mange forberedelser.

Selvom det er velsignelse at få lov at fejre jul med sine kære, er det ikke det, som er julens egentlige omdrejningspunkt. Julen handler om, at Gud trådte ind i verden og blev menneske for at kunne bane vejen til Paradis gennem Jesu Kristi død på korset i vores sted. Dermed har vi fået direkte adgang til ham. I Bibelen skriver Jesus til os: ”Kom til mig, alle I som slider jer trætte og bærer tunge byrder og jeg vil give jer hvile” (Matt. 11,28). Julen er ikke først og fremmest en anledning til at bære byrder, men tværtimod en invitation til enhver af os, der føler træthed i livet, til at få hvile hos Jesus. Det sker i vished om, at det er ham, der baner vejen i livet såvel som til Paradis.

David Skovbjerg, stud.theol.

 

Følg med i Dansk Bibel-Instituts julekalender her på TilLiv.dk. I andagtsstykkerne gribes fat i julens stemninger og følelser, og de sættes i forbindelse med det, som julen handler om.

Dansk Bibel-Institut ønsker at give en faglig bibeltro uddannelse og dannelse, sådan at evangeliet om Jesus Kristus forkyndes for mennesker.

No items found

Del:

Twitter
Facebook
Relaterede artikler