8. DECEMBER – tilgivelse

Årets julekalender fra Dansk Bibel-Institut. Skrevet af studerende og ansatte.

Julen er en tid, som bringer os sammen. Familien kommer hjem fra nær og fjern og fejrer alle de gode juletraditioner sammen igen. Det er i udgangspunktet en herlig ting, men hvis der er knaster i relationerne, kan sådan en sammenkomst blive en anstrengende tid. Julen sætter på denne måde fokus på gnidningspunkter i vores relationer, og her har vi brug for at tilgive og få tilgivelse fra hinanden gang på gang for at kunne være sammen med vores venner og familie.

Hvis dette gælder i menneskelige relationer, hvor meget mere gælder det så ikke i vores forhold til Gud, vores allesammens skaber, som kender os ud og ind?

Det glædelige budskab, som julen er et startskud til, er, at Gud gerne vil tilgive os. Hvis vi kommer til ham, bærer han ikke nag. Han holder os ikke på pinebænken eller skuler med onde øjne hen over risalamanden. Nej, vores himmelske far er trofast, og forholdet til ham er igennem tilgivelsen ny hver evig eneste dag.

Filip Pilgaard Holm, stud.theol.

 

Følg med i Dansk Bibel-Instituts julekalender her på TilLiv.dk. I andagtsstykkerne gribes fat i julens stemninger og følelser, og de sættes i forbindelse med det, som julen handler om.

Dansk Bibel-Institut ønsker at give en faglig bibeltro uddannelse og dannelse, sådan at evangeliet om Jesus Kristus forkyndes for mennesker.

No items found

Del:

Twitter
Facebook
Relaterede artikler