Løsesummen Jesus – 55 betragtninger over påsken

Vi har alle brug for evangeliet om, at vi er købt fri, helt fri, ved Jesu blod.

Løsesummen Jesus er en let tilgængelig, opbyggelig bog, som indeholder 55 lidt længere andagter. Hver andagt er på ca. tre sider og kredser om emner, som på en eller anden måde har tilknytning til påsken.

Forfatteren skriver selv i forordet: ”Jeg vil i denne bog gerne tage dig med på en vandring ind i Bibelens store fortælling om påsken. GT og NT har meget at fortælle os om jødernes påskefest, om offerordningerne, om Messias-profetier og om, hvad der skete med Jesus i påskeugen i Jerusalem. Og ikke mindst lærer apostlenes breve os, hvad dette betyder for os, som tror.”

Lige nu nærmer vi os påsken, og mange af os har god brug for lidt ekstra hjælp til at blive stille for budskabet om, at Jesus blev vores løsesum for Gud. Det kan bogen bruges til.

Sproget flyder let, og stykkerne er krydret med mange hverdagsoplevelser og livshændelser som gode illustrationer til det, påsken handler om. De mange små – ofte personlige historier og eksempler – illustrerer på en fin måde forfatterens opbyggelige pointer.

Når han fx fortæller om forhænget i templet, der flængedes fra øverst til nederst, da Jesus døde på korset, begynder han med en kort fortælling fra murens fald i Tyskland i 1989, hvor han selv studerede på det tidspunkt. Glæden var enorm over, at der blev åbnet op til friheden. Jesus vandt os evig frihed og glæde ved at blive vores løsesum, så forhænget, der skilte os fra Gud, blev flænget.

Stykkerne indledes ikke med ét vers som andre andagtsbøger, men stykkerne emmer af stor bibelsk og historisk indsigt, og oftest fletter Bøe flere gode skriftsteder ind i sine betragtninger, der har personlig adresse.

Ved første øjekast virkede det lidt flimrende for mig, men efterhånden blev jeg slået over, at bogen i al sin enkelhed og med sine mange små hverdagsbetragtninger, både i forhold til bibelsk og vores egen tid, siger et stille ord om Jesus som min frelser.

I Tanzania, hvor jeg p.t. er på en kort undervisningstur, lever mange stadig et kristenliv, hvor de stræber efter at gøre sig gode nok for Gud – og ængstes over ikke at kunne det. Jeg tror, de ville have stor glæde af bogen her, hvis den kunne skrives med afrikanske eksempler.

Vi har alle brug for evangeliet om, at vi er købt fri, helt fri, ved Jesu blod. Og vi, der hører hjemme i Norden, har her fået en god og enkel bog, som forkynder dette evangelium for os. Samtidig giver den os en lille indføring i baggrunden – også GT’s baggrund – for de afgørende begivenheder, der skete i påsken. For vores skyld!

Bogen anbefales som en god, ekstra påskebog.

 

Løsesummen Jesus – 55 betragtninger over påsken

Sverre Bøe

LogosMedia 2023

216 sider, kr. 199,95

Kunne du li' det, du læste?

Så hjælp os med at lave flere gode artikler til fordybelse og refleksion – ved at blive abonnent på Budskabet.

Del:

Twitter
Facebook
Andre BUDSKABET artikler: