Salt – Hvordan formidle evangeliet i en forandret verden?

Bogen er fyldt med gode historier fra hendes liv, og sproget er levende og let.

Jeg kan anbefale alle kristne at læse denne bog. Den handler om evangelisation. Det er et skræmmende ord for mange af os. Det er noget, som vi måske ikke får gjort så meget ved.

Det gode ved Pipperts bog er, at den netop tager udgangspunkt i vores svaghed.

Vi ved godt, at det er i vores magtesløshed, Guds styrke kommer til sin ret. Men vi glemmer måske, at det er et vilkår, når vi skal fortælle andre om Jesus – og konstaterer, at når nu jeg er svag på det område, så må det ikke være for mig. Men Pippert giver fornyet mod, og hun vender vores blik mod ham, som skal gøre arbejdet.

Bogen er delt op i tre dele. Den første handler om redskaberne. Det er her, hun minder os om, at det er Guds arbejde.

Den næste del er budskabet. Særligt her blev jeg fanget. Selv hvis din evangelisation kun består af sporadiske samtaler over hækken med din nabo, så er der inspiration at hente her. Der er ikke faste vendinger, vi skal bruge, men inspiration til, hvordan vi svarer evangelisk på menneskers spørgsmål i vores tid.

Et af de stærkeste citater, som virkelig ramte mig, var: ”Vores problem er, at vi vil have Gud til at råde bod på al ondskaben, så længe hans guddommelige vrede ikke retter sig mod os”.

Det er knivskarpt sagt. Det sætter fingeren lige ind i vores retfærdighedskultur, hvor vi gerne dømmer alle andre og forlanger en retfærdig verden – men glemmer vores egen uretfærdighed.

Vi har faktisk en Gud, der er retfærdig, og som kommer til at dømme alle krænkelserne. Problemet er bare, at vi selv også står under den dom – og derfor kan vi ikke klare os uden Jesus. Dér har vi et budskab ind i vores tid – om en frelser, der tog vores dom. Om tilgivelse i en tid, hvor hævnen fylder.

Den sidste del handler om metoden, hvor hun kommer med inspiration til, hvordan vi kan gribe det hele an.

Bogen er fyldt med gode historier fra hendes liv, og sproget er levende og let, så selvom bogen er oppe på de 256 sider, er det ikke en tung bog at komme igennem.

Den er proppet med evangeliet. Og så er det bare befriende at læse en forfatter, der ikke vil pakke Jesus væk for at være relevant, men derimod viser mig, hvordan han stadig er 100 % aktuel.

 

Rebecca Manley Pippert: Salt – Hvordan formidle evangeliet i en forandret verden?

Credo (i samarbejde med LM og Evangelisk Alliance i Danmark) 2023

256 sider

Kunne du li' det, du læste?

Så hjælp os med at lave flere gode artikler til fordybelse og refleksion – ved at blive abonnent på Budskabet.
No items found

Del:

Twitter
Facebook
Andre BUDSKABET artikler: