Et halvt år med Jesus

For mig har den været med til at give en fornyelse i mit andagtsliv og dermed en tættere relation til Jesus.

Sikke en gave at få lov til at anmelde en bog som denne. En gave til mit andagtsliv, som trængte til at blive kickstartet. Det er det blevet, og det har Et halvt år med Jesus i den grad været en hjælp til.

Et halvt år med Jesus er en bibeldagbog og bibellæseplan til Lukasevangeliet lavet med ønsket om, at brugeren af bogen må opleve det ”godt og nødvendigt at leve et hverdagsliv med Jesus som udgangspunkt(s.4).

Bogen er bygget op sådan, at der til hver uge er en bibeltekst. Bibelteksten er delt op, så du kun skal læse nogle få vers hver dag. Der bliver lagt op til at holde en ugentlig hviledag, hvor du sætter ekstra tid af til at være sammen med Jesus. Her kan du læse hele ugens bibeltekst igen, læse et andagtsstykke skrevet over ugens bibeltekst samt skrive tanker på en refleksionsside om fx taknemmelighed, hvad Jesus betyder for dig lige nu m.m. Derudover giver bogen også en ugentlig udfordring, opfordring til at bruge tid på at bede og meget mere.

Jeg har selv været en glad bruger af bogen i et stykke tid, og den har været med til at give mig en bedre rutine for min bibellæsning. Det fungerer godt for mig at følge en plan, for så er jeg forpligtet på noget. Dog har dette også skabt frustrationer en gang imellem, for hvad gør jeg, hvis jeg ikke har nået at læse en dag eller to? Det har givet en følelse af at komme bagud, og at jeg havde noget at skulle indhente.

Jeg kan rigtig godt lide friheden, der bliver lagt op til i forbindelse med den daglige læsning. Der er blot en blank boks, som du kan udfylde, som du vil med fx refleksioner, tegninger, bøn eller, hvad der giver mening for dig.

I introduktionen gives der tydelige intentioner og visioner for bogen, og min oplevelse er, at de mange elementer i bogen er med til at underbygge disse. Jeg tror, de forskellige elementer kan være med til, at flere vil opleve, at bogen er brugbar for dem. Derfor er jeg overbevist om, at du, ved at bruge bogen, giver Gud mulighed for at tale og virke ind i dit liv.

Et halvt år med Jesus er et godt og brugbart redskab til dit andagtsliv. For mig har den været med til at give en fornyelse i mit andagtsliv og dermed en tættere relation til Jesus, så jeg kan kun anbefale dig at få fat i et eksemplar og komme i gang!

 

Maria Celine Lundeby og Hanna Elisa Haraldsen: Et halvt år med Jesus

LogosMedia 2023, 132 sider, 149,95 kr.

Kunne du li' det, du læste?

Så hjælp os med at lave flere gode artikler til fordybelse og refleksion – ved at blive abonnent på Budskabet.

Del:

Twitter
Facebook
Andre BUDSKABET artikler: