”Hvad vil du med mit liv, Gud?” af Lars Jensen

Hvad vil du med mit liv, Gud? Dette spørgsmål stilles af mange kristne i mange livssituationer og -faser. Lars Jensen har udgivet en bog med netop dette spørgsmål som titel. Bogen er en håndsrækning til dig, der famler efter Guds vilje for dit liv.


Du kan sikkert genkende episoden. I sidder nogle venner og snakker sammen. Samtalen ledes hen på fremtiden og én siger: ”Prøv at tænke på, hvor du er om 10 år. Hvor bor du? Hvem er du gift med? Hvad arbejder du med?”.

Jeg mindes, da jeg gik i en teenklub, at vi gav lederne en flaskepost, som de først måtte åbne om fem år. I flaskeposten havde vi alle skrevet små lapper om, hvordan vi troede deres liv så ud til den tid.

Hvad vil du med mit liv, Gud?

Sådan er det med os mennesker. Vi kan have så uendelig mange tanker, drømme, forhåbninger og endda en ordentlig portion frygt for fremtiden. Som kristne er vores største ønske også, at vi må leve det liv, vi har fået givet, efter Guds vilje.

Men hvordan gør jeg det? Hvordan ved jeg, om den måde jeg lever på, er den måde, Gud havde tænkt? Hvordan ved jeg, at jeg gifter mig med den, jeg vil få det bedste ægteskab med? Skal jeg være missionær uden for landets grænser? Skal jeg bo på Ærø, i Aalborg eller Skjern?

Man kan komme til helt at tabe pusten: Hvad vil du med mit liv, Gud?

Berigende, opmuntrende og trøstende bog

Lige netop dette spørgsmål, ”Hvad vil du med mit liv, Gud?”, er titlen på denne enormt berigende, opmuntrende og trøstende bog, som jeg har haft glæden af at læse. Forfatteren er stud.theol., Lars Jensen, der blandt andet også er redaktør for TilLiv.dk. Det er tydeligt, at bogen ikke bare er et resultat af stor viden hos forfatteren, men også af et levet liv.

Bogen sætter så godt fokus på, at Gud har hånd om os. Helligåndens opgave er at vejlede os på forskellig vis igennem vores liv. Men Gud har også givet os vores frie vilje og vores intellekt. Og i alt dette tankemylder er vi stadig i Guds hænder – dét er trygt, og dér er bedst at være.

Fra engelsk har vi udtrykket ”seasons” som kan bruges på mange måder. Det kan blandt andet betyde ”årstider” eller ”livets faser”. Jeg er blevet glad for udtrykket, da jeg synes, det fint rummer, hvordan livet kan se ud. Mit liv kan ændres. Der kan komme uventede forstyrrelser i mit ellers velplanlagte liv. Jeg kan møde modgang, tvivl, glæde og meget mere på livets vej. Og her er det trygt at vide, at Gud går med i alle ”seasons”alle livets faser.

En særdeles relevant bog

Særligt ét citat fra bogen har ikke bare gjort indtryk på mig, men har også ligget i baghovedet på mig, siden jeg læste det. Citatet indkapsler netop det, at Gud går med, og at vi hører ham til:

”Uanset hvilket valg du træffer, er du i Guds gode hænder. Du kan derfor handle frit – i tryg forvisning om, at Guds overordnede, suveræne vilje stadig sker.” (s. 35)

Bogen møder på en måde læseren lige der, hvor han eller hun er. Den er letlæselig, forståelig, alvorlig, ikke uden humor og vil – efter min mening – være rigtig godt læsestof for mange forskellige mennesker i alle deres forskellige faser i livet.

En stor og varm anbefaling herfra, og god læselyst! (pssst! Et uddrag af bogen kan findes via dette link.)

Hvad vil du med mit liv, Gud? er på 105 sider, og den udkom d. 30. januar på Credo forlag.

Kunne du li' det, du læste?

Så hjælp os med at lave flere gode artikler til fordybelse og refleksion – ved at blive abonnent på Budskabet.

Del:

Twitter
Facebook